Om os

Myrsale
Vi(jeg) er en mindre virksomhed der handler med specielle metervarer, udvalgt til historiske dragter.
Enkelte af vore metervarer har vi fået specielt fremstillet til dette formål.
Ønsker, gode råd og viden er meget velkommen, skriv endeligt også på FB.
Historiske tekstiler er min store interesse og alt viden omkring dette emne bliver "slugt".

Besøg Myrsale
Det er muligt for enkeltpersoner og grupper at besøge Myrsale og selv afhente varer.
Der er altid mere på hylderne end på webshoppen, har vi været heldig og finde et flot stykke stof og der kun er 10 meter, kommer det med på vikingemarked eller ligger her til du kommer forbi.

Genbrug og Myrsale
Hvis du undrer dig over indpakning eller kuverter, kan det meget vel være fordi indpakningen har været i brug før. Hvis jeg modtager pakker i godt plast eller kraftig papir genbruger jeg det til at sende i.
Det er godt for både miljø og pengepung.

Mød Myrsale
Vi deltager på især vikingemarkeder i det meste af Jylland.
Eks.: Jelling, Moesgård, Als Vikingemarked, Kjællinghøl, Bork.

Hvor stammer navnet fra?

Fensale eller "Myrsale" er Friggs bolig i Vanaheim.

Frigg er Odins hustru i den nordiske mytologi. I litteraturen beskrives hun som Odins ligeværdige, når det gælder viden om verdens skæbne, men modsat ham tier hun. Kun i digtet Baldrs draumar skildres Frigg som aktivt handlende i forsøget på at ændre skæbnens gang, da hun først beder alle ting i verden skåne sin søn Balder. og siden, da det mislykkedes, at græde for ham. Pga. hendes visdom søger Odin ofte hendes råd i vanskelige beslutninger. Hun er mor til Balder, Hermod og Høder og datter af Fjørgyn, hun ejer hesten Hovvarpner og bor i huset Fensale (der betyder ’’Mosesalen’’).

Frigg kan genfindes i jernalderens sydgermansk religion som Frija eller Frea, men da kildematerialet til religionen i denne periode er langt mere sporadisk end til vikingetidens i Norden, så er det usikkert i hvor høj grad de ligner hinanden. I Norden blev Frigg bl.a. opfattet som gudinde for ægteskabet. Kilderne tyder på, at hun blev tilbedt i forbindelse med fødsler og hvis mødre havde brug for beskyttelse af deres børn, specielt drenge, der drog i krig. Herudover stod hun som beskytter og hjælper ved traditionelt kvindearbejde, som vævning, syning, madlavning o.l. I flere myter beskrives gudinder Frigg og Freja på mange måder, det næsten sammen, det har ført til spekulationer om, at de oprindelig måske har været samme gud. I de nordiske kilder bliver Frigg hovedsageligt relareret til den ægteskabelige og moderlige kærlighed, mens Freja knyttes den sensuelle kærlighed og frugtbarhed. Ugedagen fredag er opkaldt efter Frigg.
Læs mere: http://da.wikipedia.org/wiki/Frigg